Stanislav Grof holotrop légzés, transzlégzés

Transzperszonális pszichológia, Stanislav Grof

Stanislav Grof - a holotrop légzés megteremtője -

Az elmúlt évtizedekben végzett munkássága során létrehozta a psziché egy új, a spirituális élményeket is magába foglaló térképét. Ez tartalmazza a korábbi pszichológusok által is ismert elméleteket, a freudi egyéni tudattalant, a jungi kollektív tudattalant, a karmikus területeket, a transzperszonális, spirituális élményvilágot. A transzperszonális pszichológia élményszerű saját felfedezés, amiben megélhetjük a születési traumát és a születés előtti, méhen belüli időszakot, előző életet, transzperszonális, spirituális létet.

A hagyományos pszichológiával szemben új lehetőségek nyílnak a jövő pszichológiájában. A transzperszonális pszichológia élményszerű terápia. Magába foglalja a verbális munkát, a nonverbális részt (holotrop légzés, mandala rajzolás ) és a bodyworkot (test munkát). A többrétegű önismereti munka testi, tudati, szellemi és lelki szinten is hat. Saját élményben átélhetők, gyógyíthatóak jelenlegi problémáink gyökerei, akár transzperszonális síkon is tehetünk utazást.

Götz Gábor saját tapasztalatom Stanislav Groffal:

Vannak dolgok, amik meghaladják saját határaimat, a teret és az időt. Azt tapasztaltam Stannal (Stanislav Grof transzperszonális pszichológia, holotrop légzés megalapítója) való találkozásomkor, hogy vannak olyan közös tudatmezőkből jövő információk, amik ugyanúgy megjelennek a tengerentúli légzés munkában, mint az én tudatállapotaimban. Azt éreztem, ugyanannak a klubnak vagyunk a tagjai, ahol transzperszonális barátságok köttetnek. Van egy közös lélegzetünk, ami azt a célt szolgálja, hogy haladjunk a teljesség felé önmegismeréssel egy kozmikus játszótéren, ahol a személyes traumáinkat tudjuk testi, lelki, tudati szinten oldani. Szerencsésnek érzem magam, hogy már többször találkozhattam Stannal és tanulhattam tőle. Christina Grof és Stan nagy hatással volt rám már az első találkozásnál. Christina 2014-ben tovább lépet a testéből.

Tovább>>>

Stanislav Grof, M.D., Ph.D. pszichiáter

Transzperszonális pszichológia egyik alapítója valamint a Nemzetközi Transzperszonális Egyesület (ITA) alapító elnöke.

  • 2007-ben elnyerte a Václav és Dagmar Havel Alapítvány rangos kitüntetését, a Vision 97-et,

  • 2010-ben pedig megkapta a Thomas R. Verny Díjat, amelyet a Pre- és Perinatális Pszichológiáért.

Ha tetszett az oldal, kérlek oszd meg ismerőseiddel:

Minden jog fenntartva. A weblap teljes tartalmának részben, vagy egészben történő felhasználása, másolása, csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével történhet!