Mi a holotrop légzés?

Mi a holotrop légzés?

Holotrop légzés kezdetek

Stanislav Grof, a transzperszonális pszichológia, holotrop légzés megalapítója cseh származású Amerikában élő pszichátriai alapvégzettséggel rendelkező transzperszonális pszichológus. Stan pszichoterápiára járt heti 3-szor, 7 éven keresztül és rá kellett jönnie, hogy a Freudi pszichonalizis hosszadalmas zsákutca, amiben megrekedt és krizishelyzetben találkozott klinikai körülmények között az LSD 25 tudattágító, pszichedelikus, gyógyító hatásaival. Az LSD-t betiltották a későbbiekben, így hiánypótlásra volt szükség, hogy a tudat szűrőit legális módon fellehessen oldani. Ezúton tágabb betekintést kapunk lelki térképünkhöz, ami hatékonyan tud segíteni az életünk jobbá tételében.

Mi a holotrop légzés?

A holotrop légzés nem más, mint egy belső utazás önmagunkban és a határainkat meghaladva, erőteljes önismereti és gyógyító technika. Azért, hogy a jelenünket jobban megértsük és haladjunk a teljesség felé. A holotróp (holotropic) elnevezés szó szerint azt jelenti, hogy „a teljesség felé tartó" (görögül „holos" = teljes és „trepein" = valami felé haladni).

A transzlégzés alkalmával fekve történik az intenzív légzés munka, és az érzelmeket kiváltó zene hatására élhetjük meg határok nélküli önvalónkat. Testi, tudati, szellemi szinten az ego szűrőit oldhatjuk fel és élményszerűen élhetjük meg születésünk utáni, pre/perinatális (születés előtti, születés körüli), előző életbeli, spirituális, transzperszonális élményeinket. Mindeközben a belső vezetőnkre bízzuk az irányítást, kihagyva a terapeutánk személyiségét, ezzel saját gyógyító fényünket ébreszthetjük fel. A transzlégzés hatására elakadásaink elkezdenek feloldódni, blokkolt energiapályáink aktivizálódnak, a régi korlátozó gondolatainkat elengedve elkezdhetjük, teljesebb életünk integrációját.

“…az ellenállások és elhárító mechanizmusok a korlátok közé szorított légzéshez társulnak (Reich 1961). A légzés automatikus működésünk, de akarattal is befolyásolható. A légzésritmus szándékos fokozása általában meggyengíti az elhárító mechanizmusokat, és a tudattalan (és tudatfeletti) anyagok elengedéséhez és felszínre bukkanásához vezet" (Stanislav Grof, A jövő pszichológiája, 243-244)

Miben segíthet a holotrop légzés:

 • önismeret

 • stresszoldás

 • veszteség feldolgozása

 • életminőség javítása

 • egészség megőrzés, prevenció

 • érzelmi blokkok oldása

 • születés előtti és utáni (pre- perinatális) traumák oldása

 • intuíció fejlődése

 • érzelmi intelligencia fejlődése

 • anyagi fejlődés, bőség

 • párkapcsolat teremtése, teljesebbé tétele

 • nemiséged megélése

 • szexuális blokkok oldása

 • gyermekáldás, pszichés meddőség oldása

 • fóbiák, félelmek oldása

 • alvászavarok oldás

 • dogma nélküli spirituális útkeresés, fejlődés

Várlak, jelentkezz bátran, élj jobban!

Jelentkezési és információs lap:

Götz Gábor

Kinek ajánlott a holotróp légzés?

A holotrop légzés minden embernek ajánlott aki mély önismeretre, lelki gyógyulásra fejlődésre, spirituális ébredésre vágyik.

Gyakorlatban hogy néz ki a holotrop légzés?

Bevezető, felkészítő beszélgetést követi transzlégzés folyamat. Érzelmeket és tudatot megmozgató zenére, intenzív légzés hatására élmény alapon oldódnak fel a régi minták test és tudat, tudatalatti tartalmakból. A holotrop légzés végét mandala rajzolás és feldolgozókör zárja.

Holotróp légzés technikája megtapasztalható egyéni és csoportos foglalkozásaimon. Jelentkezz, hogy biztosan minél hamarabb fellélegezz!

További információ és bejelentkezés transzlégzésre:

Götz Gábor

Tel.:+36 20 386 79 20

email cím: transzperszonalislegzes (kukac) gmail.com

Közös munkánkban legfontosabb a bizalom. Az első félórában, a bevezető beszélgetésben már kialakul benned az érzés, hogy mennyire vagyok neked szimpatikus, szakmailag felkészült. Ha úgy érzed, hogy valamiért nem szeretnél maradni, akkor minden kötelezettség nélkül elbúcsúzunk egymástól. Amennyiben a folytatás mellett döntesz, elkezdődik egy izgalmas felfedezés önmagadban, a világodban. Helyetted nem tudok semmit megoldani, viszont teljes tudásommal és tapasztalatommal segítem a fejlődésed az egész terápia alatt. Utánkövetéssel támogatom az integrációs folyamatodat.

Götz Gábor, bizalom garancia*:

Ha tetszett az oldal, kérlek oszd meg ismerőseiddel:

Holotrop légzés után mandalát rajzolunk.

Minden jog fenntartva. A weblap teljes tartalmának részben, vagy egészben történő felhasználása, másolása, csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével történhet!